Vylekání ne-moci

„Zahoď už ty krystaly a běž si normálně k doktorovi pro nějakou plíseň!“ „No jo, ale čím dýl budu nemocná, tím víc toho pak můžu napsat na blog!“ To byl poslední lehce ironický rozhovor s Kájou, než jsem se ráno odplazila k LEKAŘI, kde jsem minutu před koncem ordinační doby škemrala o antibiotika. Imunita mi odešla v půlce ledna. O tom by už napsal text i labrador.

Fáze 1: Řeš to étericky!
Máš rýmu? Tvoje duše brečí, měla bys ji víc poslouchat. Kašleš? Uvědom si, co tě dusí. Máš horečku? Pracuj víc se svým vztekem. Medituješ, čistíš, zpracováváš. Posloucháš Hnízdilovy přednášky a čteš Miluj svůj život. Smrkáš dál, ale to je v pohodě, určitě se to čistí.

Fáze 2: Řeš to podle babičky!
Hlavně neber žádný prášky. Cokoli chemickýho ti nenávratně zničí karmu. Piješ majoránku. Piješ šalvěj. Piješ zázvor. Kloktáš sůl. Dýcháš sůl, když se už fakt hodně dusíš. Týden spíš s cibulí v ponožkách, protože si někde přečteš, že to z tebe přes reflexní zóny vytáhne všechny nemoci (o měsíc později tím doktora obzvlášť pobavíš). Další týden vystřídá cibuli ocet, kterej zaručeně snižuje horečku. Sice je ti pořád blbě, ale léčíš se přírodní cestou a o to jde.

Fáze 3: Řeš to extrémně!
Prostě zapomeň na to, že něco nefunguje. Stejně je ti už líp. Sundáš si botky, jako to děláš celej rok, a projdeš se po mechu. Mrzne. Dáš si saunu a sedneš si nahá ven. Prší. A když už tejden nespíš, koupíš si skvělý běžecký boty. Vyzkoušíš je hned druhej den. Sněží. A ty zase týden nevstaneš z postele.

Fáze 4: Řeš to s čarodějkou!
Jestli máš kamarádku, která dělá různý odbloky, máš vyhráno. Jestli má ta kamarádka ještě navíc šamanskej buben, už tě neporazí vůbec nic. Ani to vykuřovadlo, kterým projede celej barák. Moc dobře se ti teď nedejchá, ale to jdou z tebe pryč ty „zlý věci“. V noci odpadneš a můžeš ztrhat teploměr.

Fáze 5: Řeš to křišťálem!
Piješ vodu s kamenem, kterej působí jako zaručenej „detox“. Kromě tý vody už sice pár dnů nepozřeš nic jinýho a jedinej pohyb, kterýho jsi schopná, je dojít k autu, ale určitě to funguje.

Fáze 6: Řeš to jógou!
Jakmile se vydáš „na Cestu“, jsou věci jinak. Někteří jsou dlouhodobě nemocní, jak se rozpouštějí staré vzorce mysli a umírá ego. Ty máš zatím pocit, že jedinej, kdo tady umírá, jsi ty sama a někdy brečíš vyčerpáním. Svoje jógový lekce zatím nerušíš, i když tě každá z nich stojí hodiny kašlání a balík kapesníků. Ale všechno je, jak má být. Je to správně a v zájmu tvýho nejvyššího dobra. Tak pravil tvůj guru.

Fáze 7: ... už to neřeš!


Nic jsi nezměnila, nikomu neodpustila a nic nevyčistila. Vypěstovala sis alergii na zázvor, šalvěj a majoránku. Došla ti cibule, ezoterický kamarádky a síla žít. Jestli další týden neusneš, koupíš si letenku do Peru. Teď si ale vem ty LEKY… 



Komentáře

Oblíbené příspěvky