"Obyčejnej" sex...?

„A to fakt nikoho nemáš? Ani jen tak pro zábavu?“ Otázky na téma děti jsou vystříleny a nastupuje jinej kalibr. Stejně ostrej a nekompromisní. Stejně odsuzující. Nemusíš bydlet na samotě s vlčicí, chodit bosky, jak je týden dlouhej ani bubnovat v parku (i když všechno tohle dělám), abys byla „za divnou“. Stačí říct, že s nikým nespíš.

Žijeme ve společnosti, která z nás dělá cvičený opice a sex v nejrůznějších podobách chytře prodává barvy na okapy i pneumatiky. Jsme tlačeni k tomu, abychom jej taky vnímali jako rychloobrátkový zboží. A tím tak vnímali i sebe. Jakože „o nic nejde, jen spolu spíme“. Po letech, který jsem strávila v různých postelích s různýma lidma, vím, že na tohle už prostě nemám.

Když začneš řešit věci trochu jinak, než „jak se to dělá“ a díváš se pod povrch, zjistíš, že ten „obyčejnej“ sex je ta nejsilnější zbraň na světě. Není potřeba na sebe uvázat výbušninu a přehodit dlouhej hadr, abys během krátký chvíle odpálil sám sebe a všechny, kteří ti přijdou do cesty. Stačí se s někým vyspat.

To, že je sex nejmocnější tvořivá a stejně tak i ničivá síla, učí všichni duchovní mistři. Čtete (mezi řádky) Bibli, Osha nebo si pusťte videa s Eduardem Tomášem. Jděte cestou tantry, studujte šamanismus. Všichni do jednoho vám po svým říkají: „Děcka, je to super, ale bacha. Hrajete si s ohněm a měli byste to vědět.“ On totiž neexistuje žádnej sex bez závazků ani žádnej sex bez následků. Kdykoli se otevřeš druhýmu člověku, zůstaneš v něm a on zůstane v tobě. Tím, že se s druhým propojíš (i kdyby to byla jen rychlovka po šestým rumu a ty netušila, jak se ten týpek jmenuje), přeneseš si kus z něj na další cestu.

Když k tomu přidáš různý X-úhelníky, který jsou v současný společnosti „normální“, průser je na světě a někdy trvá celý měsíce nebo roky, než se z těchto neviditelných propletenců vymotáš. Moc se mi líbí myšlenka, že bys „neměl spát s tím, kým se nechceš stát“.

Podle různejch duchovních škol jsou na tom chlapi ještě vcelku dobře. Plujou si světem se svým syndromem rozsévače a nic moc neřeší. Třeba jóga ale říká, že muži se vlastně živí energií žen. Jakmile jim dochází síla, prostě využijí sex k tomu, aby si dobili baterky. Žena ale toutéž činností energii ztrácí. Takže není výjimka třeba vztah, kde je na začátku celkem normální, trochu frustrovanej týpek, kterej potká holku, co tak nějak svítí. Po pár měsících se rozcházejí, ona je vyčerpaná a bez života, zatímco on bez ztráty kytičky pokračuje v krasojízdě. Zní to trochu děsivě a vůbec ne férově. Jako bys hrála šachy a přišla o dámu kvůli obyčejnýmu pěšákovi. Ale s touhle teorií pracují guruové v Indii i jihoamerických pralesech. A to už je sakra kus světa, tak na tom možná něco bude.

Nechci si hrát na moralistu. Nejsem svatá a roky, kdy jsem tyhle věci řešila „jen tak pro zábavu“, radši ani nepočítám. Taky ale neříkám, že jsem za ně nezaplatila. Pominu – li jakýkoli energie a duchovno, tak minimálně svědomím, který někdy pálilo jak čert. Je fajn být přítomnej ve svým životě. Žít ho s plnou zodpovědností za jakýkoli rozhodnutí. A vědět, kolik tě to bude stát.

Sex je hodně vzácnej dar, kterej tě může přiblížit k Bohu a smrti zároveň. Taky je to ale výbornej prostředek, jak manipulovat s druhými. Nebo si jím můžeme něco dokazovat, rádoby si poléčit nějakej ten komplex, snažit se vyřešit krizi nebo něco zamaskovat. Můžeme spát s druhými, protože prostě neumíme být sami. Nebo si třeba myslíme, že nás pak ti druzí budou mít radši. A taky ho hodně často zaměňujeme za lásku. Přitom srdce, bez ohledu na jeho velikost, je ten ten nejdůležitější orgán, bez kterýho dobrej sex prostě neexistuje...


Toliko tečka nedělní noci na téma sex. Jak by řekl klasik: „A přitom je to taková blbost“ (???)


Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky