Jak na Vánoce zaručeně nepřibrat (dokonalý recept podle Staré slečny)

Ne, vážně to není lifestylovej text. Já jen, že když jsem smutná, žeru. A když mám radost, žeru taky. O Vánocích to s náladama mívám tak padesát na padesát, nicméně žeru dvakrát tolik. Naštěstí jsem si během roku samovolně vytvořila tenhle manuál. Takže to letos bude v klidu.

1.      Vynech návštěvy. Na tom je fajn zapracovat už několik měsíců dopředu. Jasně, že švagrovou nemůžeš ani cítit. Zkus jí to jednou říct nahlas. Vsadím se, že už se nikdy nebudeš muset přetvařovat, že Ti chutnají její dorty. O vánočním cukroví to platí jakbysmet. Vánoce jsou vůbec ideální doba na vztahový čistky. Stačí trocha upřímnosti a nebudeš muset na návštěvu vůbec nikam.

2.      Šetři na jídle. Stejně jako u předchozí rady, i tady platí, čím dřív začneš, tím líp. Pokud první polovinu roku strávíš nějakou rádoby bohulibou činností, jako je práce v neziskovce, načež si půjdeš na pár měsíců vyčistit hlavu jako klient úřadu práce, moc přes svátky neutratíš. A z houbovýho kuby nepřibereš ani gram.

3.      Nejezdi autem. Jestliže má Tvoje úžasný vozidlo propadlou technickou, je to značka ideál. Mechanikovi se dovoláš nejdřív v lednu a strach Ti nedovolí jezdit dál než pár metrů. Takže na případný návštěvy (pokud Ti ještě zbydou nějací kamarádi a rodina) budeš chodit pěšky. Během desetikilometrový procházky spálíš majonézu v salátu i kapra, kterýho babička smaží zásadně  na sádle.

4.      Vykašli se na pohádky. A na všechny romantický komedie typu Žili šťastně až do rozvodu. Ty jsou dobrý leda tak na to, abys k nim snědla talíř vosích hnízd a vypila flašku portskýho. Protože princ na bílým koni je jen Trávníček. A tomu už je skoro sedmdesát. Pusť si radši něco, po čem nebudeš mít chuť k jídlu ještě dlouho. Třeba video z maturitního plesu, jakoukoli politickou debatu… nebo plyn.

Komentáře

Oblíbené příspěvky